Waterzijdig inregelen

Word het in de woonkamer lekker warm, terwijl het in andere ruimtes koud blijft? Door je cv-installatie goed waterzijdig te laten inregelen valt veel comfort en besparing in de kosten te winnen.

De kans is groot dat de radiatoren in je woning niet goed op elkaar zijn afgestemd, de installatie is niet in balans. Daardoor ontstaan er grote temperatuurverschillen,  de radiator die het dichtste bij de cv-ketel staat krijgt het snelst het meeste warm water terwijl de radiator die ver van de cv-ketel is geplaatst weinig warmte krijgt. Maar is er in de ruimte vlak bij de ketel wel warmte vraag?

Wat doe je als het te koud blijft?!

De kamerthermostaat word al snel een paar graden hoger gezet. Terwijl iedere graad die de thermostaat hoger gezet word ongeveer 6% meer energiegebruik per jaar vertegenwoordigt. Sommige installateurs zullen u zelfs aanraden een grotere radiator op te hangen terwijl dit niet noodzakelijk is.

Wat de monteur doet. 

Tijdens het waterzijdig inregelen stelt de monteur elke radiator of groep van de vloerverwarming af en zorgt hij tevens voor een betere en efficiëntere verdeling van het verwarmingswater in de woning. In sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn om bepaalde radiatorkranen te vervangen.

Dat geeft een comfortabel gevoel en zorgt voor een forse energiebesparing (ongeveer 10 tot 20%). Voor meer informatie kunt u ons bellen (0297-287070) of mailen naar  info@heuvelcv.nl 

Waterzijdig inregelen?
Bel ons!